Låna pengar från Tryggkredit

Utrymme i din ekonomi - en extra buffert utan dolda avgifter

Trygga privatlån från Tryggkredit!

Ny kund? Ansök om ett privatlån på 50000 kr idag!

Vanliga frågor


När får jag pengarna?

När din ansökan blivit beviljad görs överföringen direkt från oss. Till de allra flesta banker har vi direktutbetalning, däribland Swedbank, Handelsbanken, SEB, Danske Bank, Nordea med flera.

Hur tar ni kreditupplysning?

Vi inhämtar kreditupplysning via UC i samband med ansökan om kontokredit. Vid ansökningar om uttag och/eller höjningar av limit kan vi komma att ta en kreditupplysning.

Ansöker du via en låneförmedlare tar låneförmedlaren en UC som vi sedan tar del av, det blir inte ytterligare en upplysning.

Vilka öppettider har ni?

Våra öppettider hittar du under sidan Kontakta oss. Kom ihåg att du alltid kan ansöka om en kredit, dygnet runt.

Mina sidor


När får jag tillgång till mina sidor?

När du blivit beviljad kredit hos oss på Tryggkredit får du tillgång till mina sidor. Klicka på logga in och följ instruktionerna.

Fakturafrågor


Hur får jag min faktura?

I samband med att du blivit beviljad din kredit skickar vi ut en faktura till den mailadress du angivit i ansökan. Om du är ny kund skickar vi även den första fakturan med posten. Därefter skickar vi fakturor via mejl till dig.

Kan jag betala via autogiro?

Vi erbjuder betalning med autogiro. Klicka här för mer information om hur du aktiverar autogiro.

När dras min autogirobetalning?

Betalning sker på fakturas förfallodatum. Första betalning sker på nästkommande faktura efter autogiro aktiverats. Du kan se på din faktura ifall den betalas med autogiro.

Hur gör jag om jag har tappat bort min faktura?

Om du har tappat bort din faktura kan du alltid gå in på Mina sidor och hitta din faktura. Om du ändå inte skulle hitta din faktura kan du mejla oss på info@tryggkredit.se eller ringa till 08-660 29 50 så hjälper vi dig med en ny faktura.

Varför har jag inte fått min faktura?

Den vanligaste anledningen till att en faktura inte nått fram är att mejlet har hamnat i din skräppost, kolla därför i din skräppost. Om du av någon anledning inte fått din faktura kan du mejla oss på info@tryggkredit.se eller ringa till 08-660 29 50 så hjälper vi dig.

Vad ska jag ange som referens när jag betalar fakturan?

Ange OCR-numret som finns på din faktura.

Vad händer om jag inte betalar min faktura?

Om du har svårt att betala din faktura så ber vi dig att i första hand ta kontakt med vår kundtjänst, antingen per telefon 08-660 29 50 eller via e-post info@tryggkredit.se. Kundtjänst har öppet vardagar mellan kl. 10 – 17, och lördagar mellan kl. 10 – 13. Fyra dagar efter förfallodatumet får du en betalningspåminnelse, varvid en påminnelseavgift om 60 kr. Tio dagar efter förfallodatumet för den ursprungliga fakturan går ärendet vidare till inkasso, då tillkommer en inkassoavgift på 180 kr. Vi debiterar även en dröjsmålsränta om 3% per månad.

Kontokredit


Varför kan jag inte göra uttag?

Ifall du har utnyttjat hela din kontolimit kan du inte ansöka om ytterligare uttag. När du har betalat tillbaks en viss del av din kontokredit kan du alltid ansöka om ett uttag från din kontokredit igen. Om du har utnyttjat hela din kontolimit kan du alltid ansöka om att höja din limit till maximalt 100.000 kr.

Hur hög kontolimit kan jag ha?

Högsta kontolimiten är 100.000 kr. Som ny kund kan du högst bli beviljad 50.000 kr men när du väl blivit kund kan du alltid ansöka om att höja din kontolimit till 100.000 kr.

Övriga frågor


Kan jag betala tillbaks min kredit när jag vill?

Enligt 21§ konsumentkreditlagen har du 14 dagar ångerrätt från det att kreditavtalet ingås. Om du vill ångra kreditavtalet ska du kontakta oss antingen via telefon, e-post eller brevledes och meddela detta inom ångerfristen. Som det framgår i de allmänna villkoren ska du som kredittagare utöver det lånade beloppet även betala den ränta som upplupet till dagen då vi erhåller din betalning. Glöm inte att du när som helst kan amortera extra på din kontokredit. Vid extraamortering, kontakta vår kundtjänst så får du de uppgifter du behöver för att kunna extraamortera. Vill du lösa hela din skuld? Kontakta oss även då, så hjälper vår kundtjänst dig med det. Om du vill förskottsbetala ditt lån så kontakta oss innan du genomför någon betalning så att vi kan ge dig både korrekt slutlösenbelopp och andra uppgifter du behöver.

Kan man ansöka om kredit via sms?

Nej. Krediter från Tryggkredit är inte traditionella sms lån och du kan endast ansöka via internet. Vi har valt att endast tillåta internetansökningar så att du som kund inte ska ta ett smslån snabbt utan istället göra en noga genomtänkt ansökan.

Kan jag spärra mig från att ta kredit hos er?

Om du känner ett behov av att spärra dig från att söka kredit hos oss kan du mejla oss på info@tryggkredit.se eller ringa till 08-660 29 50 så hjälper vi dig.

Hur gör jag en skadeanmälan?

Om du har en aktiv försäkring hos Solid kan du göra en skadeanmälan direkt på Solids hemsida.

Det här är en högkostnadskredit

Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalnings­anmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuld­rådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se

Kreditlimiten är . Kreditavtalet löper tills vidare. Minsta belopp att betala per månad är 0 kr, 0 % av den totala kreditlimiten. Se detaljerad återbetalningsplan


Exempel (beräknat 2024-04-01): Beräknat med antagandet om en kredit på 50 000 kr med en löptid på 85 månader, som återbetalas med 85 lika stora månadsbetalningar, blir den effektiva räntan 29.93 %, inklusive den månatliga administrationsavgiften på 25 kr och uppläggningsavgiften på 295 kr. Krediträntan, som är rörlig, är för närvarande 25.45 % per år. Månadskostnaden är 1 297 kr och totalt att betala tillbaka blir 109 721 kr.