Tryggkredit genomför nyemission om 38,5 miljoner kronor

Tryggkredit offentliggör idag att Bolaget genomfört en nyemission om 38,5 miljoner kronor. Kapitaltillskottet tillförs från såväl nya som befintliga ägare.

Tryggkredit beslutade under hösten att utreda förutsättningarna för att genomföra en nyemission av preferensaktier. Det är första gången i bolagets historia som aktieslaget preferensaktier används för fortsatt finansiering av bolagets tillväxt.

Gensvaret från investerare har varit mycket positivt och emissionen blev kraftigt övertecknad. Emissionsbeloppet uppgick initialt till 25 miljoner kronor. Till följd av det stora intresset väljer bolaget att ta in 38,5 miljoner kronor i preferensaktier.

Utöver ett antal nya investerare, har en stor majoritet av befintliga ägare valt att delta i emissionen.

–  Det känns självklart väldigt bra att befintliga ägare i stor utsträckning valt att delta i emissionen samtidigt som vi utökar basen av aktieägare i form av nya investerare, säger Anders Axelsson, vd Tryggkredit

Likvid för emissionen kommer att ske under årets fjärde kvartal och kapitaltillskottet redovisas således i delårsrapporten oktober – december 2019.

Om Tryggkredit
Tryggkredit är ett ledande och snabbt växande svenskt konsumentkreditinstitut som sedan starten 2011 förmedlat över 65 000 privatlån och kontokrediter. Tryggkredit jobbar hårt för att med hjälp av digitala finansiella tjänster göra livet enklare och tryggare för sina kunder.

Anders Axelsson (CEO)
anders@tryggkredit.se
072-5632050

Rasmus Fridheimer (CFO)
rasmus@tryggkredit.se
072-5452050

Dela inlägget

Leave a Reply

Your email address will not be published.